Oude herinneringen herleven

Een duik in het filmarchief van Cinemadoc

In het filmarchief van Cinemadoc ziet u zowel professionele als amateurfilmers naast elkaar op de plank. Regelmatig duiken er een paar unieke parels op, deze filmfragmenten willen we graag met u delen.

Cinemadoc Gelderland in Arnhem

drone vlucht

Lucht opname omgeving Wolvega-Weststellingwerf provincie Friesland gemaakt in opdracht van het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde.

In gesprek met kluizenaar Josef van den Berg

Als het niet gaat maar ook als het wel gaat kan ik vaak naar Josef luisteren. Elke keer hoor ik iets anders! Bij hem reis je naar plaatsen waar jou ego niet de leiding heeft....alsof Iets in jezelf oplost. Het gesprek is van een tijd geleden maar de teneur blijft actueel .Dat ik destijds Josef van den Berg samen met Peter van der Ham mocht filmen beschouw ik nog steeds als een eer.

Het Nederlands Begeleidingsorkest, The Netherlands Accompaniment Orchestra

The "Akoesticum" in Ede (Netherlands) is a great location for rehearsing music.Filming alone I had some trouble in limiting the damage on pixels colouring coming from the led lamps. Thanks to the joyfull and brillant musicians the day just flew by."Hoe lang kun je leven in je eigen symfonie? Lang.Hoe lang kun je leven in een collectieve symfonie?Veel langer. Als er niemand is die het stopt. Voor altijd. Dan houdt die symfonie nooit op. Dan kan die symfonie nooit meer ophouden. Dan wordt die symfonie het enige wat telt. Iemand is de held. Iemand is het slachtoffer. Gelukkig is er ook de buitenstaander .Iemand die het stopt. Gelukkig."

Elke Geurts